Кафедра процесів і апаратів
харчових виробництв

Новини кафедри
Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв

Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв

Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв

16 квітня 2021 р. кафедра процесів та апаратів харчових виробництв на чолі з в.о. завідувача кафедрою Шевченко Олександра Юхимовича у дистанційному режимі провела засідання 15-ої секції Процесів і апаратів харчових виробництв 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».


Робота секції розпочалася з привітання усіх, хто приєднався до відеоконференції, головою нашої секції Ректором університету Шевченко Олександром Юхимовичем. Голова секції розповів про напрями наукової діяльності на кафедрі та про успіхи, яких досягли здобувачі освіти.

Після установчого слова розпочалися слухання доповідей молодих науковців. В їх виступах піднімалися актуальні питання різноманітних проблем харчування людей в ХХІ столітті, а особливо напряму процесів, що супроводжують виробництво продуктів. Кожна тема сприймалася з цікавістю та інтересом всіх  присутніх та викликала жваву дискусію учасників засідання секції.

Особливо хочеться відмітити наукові здобутки нашого аспіранта другого року навчання Чорного Валентина Миколайовича, який зараз знаходиться на стажуванні в Латвії. Де і там продовжує займатися науковою роботою на тему «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів із органічних мінералів».

 

Викладацьке журі визначило доповідачів-переможців

  • 1 місце - Грищенко Марина Іванівна (гр. БТ-2-1) з науковою роботою на тему «Особливості надкритичного флюїдного екстрагування із рослинної сировини та перспективи його використання в біотехнології».
  • 2 місце - Дзюба Марія Володимирівна (гр. БТ-2-1), Охмакевич Анастасія Миколаївна(гр. БТ-2-1) з науковою роботою на тему «Систематизація критеріїв подібності в теорії моделювання процесів і апаратів біотехнологічних виробництв».
  • 3 місце - Воробей Анна Миколаївна (гр. БТ-2-1), Благодир Дар`я Олександрівна (гр. БТ-2-1), Доценко Олена Анатоліївна (гр. БТ-2-2) з науковою роботою на тему «Систематизація методів інтенсифікації масообмінних процесів біотехнологічних виробництв».

Та кращих авторів постерів:

  • 1 місце - Казимірчик Наталія Миколаївна (гр. ХЕ-1-12М)
  • 2 місце - Гавор Анастасія Іванівна (гр. ХЕ-2-12М)

Також потрібно відмітити аспірантку Дубівку Анастасію Сергіївну за цікавий і змістовний постер.

Вітаємо переможців! Бажаємо подальшої плідної роботи й успіхів!

Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв Результати засідання 15 секції процесів і апаратів харчових виробнитцв