Кафедра процесів і апаратів
харчових виробництв

Викладацький склад
Малежик Іван Федорович

Малежик Іван Федорович

Малежик Іван Федорович

Професор, доктор технічних наук

Заслужений працівник вищої школи України

Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки

Академік Міжнародної академії комп’ютерних наук і систем та Української академії наук екологічних технологій


Нагороджений чотирма медалями, почесним знаком «Відмінник вищої освіти СРСР», почесним знаком «Відмінник освіти України», почесною грамотою Вищої атестаційної комісії України та Київського міського голови.

Тричі обирався депутатом Ленінської (Старокиївської) районної Ради народних депутатів м. Києва

Член спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю «Процеси й обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв»

Член редакційної колегії журналу «Наукові праці Національного університету харчових технологій»

Підготував 5 докторів і 16 кандидатів технічних наук

Освіта

Київський технологічний інститут харчової промисловості

(нині - Національний університет харчових технологій)

Спеціальність «Машини та устаткування харчових підприємств» (диплом з відзнакою 1954 р.).

Аспірантура у Київському технологічному інституті харчової промисловості 1957-1960 рр. Захистив кандидатську дисертацію у 1961 році.

Захистив докторську дисертацію у 1975 році.

З 1964 р. – доцент кафедри процесів і апаратів.

З 1978 р. – професор кафедри процесів і апаратів.

З 1980 р. – завідувач кафедри інженерної графіки.

З 1988 р. – завідувач кафедри процесів і апаратів.

З 2008 р. – професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування.

З 2011р. – професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв.

Викладає курс:

- Процеси і апарати харчових виробництв.

Напрямки наукової діяльності

- Дослідження процесів тепло- і масообміну в апаратах харчових виробництв.

Публікації

Винахідник, має 43 авторських свідоцтва та патента України.

Опублікував понад 300 друкованих праць.

Є головним редактором підручника з процесів і апаратів харчових, а також навчальних посібників: "Лабораторний практикум з процесів і апаратів харчових виробництв",  "Курсове проектування з процесів і апаратів харчових виробництв",  "Збірник задач з процесів і апаратів харчових виробництв". Є співавтором довідника, монографії і 3 брошур.

Контакти тел. +38 044 287-96-05; +38 044 542-87-39

 Переглянути праці