Марценюк Олександр Степанович

Професор, доктор технічних наук
Нагороджений медаллю «В память 1500-летия Києва», знаком «Победитель социалистического соревнования».
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості
(нині - Національний університет харчових технологій).
Спеціальність «Машини і апарати харчових виробництв».
Докторська дисертація (2006 р.) за спеціальністю «Процеси й обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв».
Викладає курс:
- Процеси і апарати харчових виробництв.
Напрямки наукової діяльності
- Процеси перегонки, сорбції і перемішування у харчових технологіях;
- Інтенсифікація масообміну в газорідинних апаратах;
- Контактні пристрої ректифікаційних і абсорбційних колон;
- Застосування регулярних насадок для інтенсифікації процесів тепло- і масообміну.
- Екстрагування цільових компонентів із рослинної сировини.
Публікації
Винахідник, має понад 40 авторських свідоцтв і патентів на винаходи
Автор понад 120 наукових публікацій.
Серед публікацій чотири монографії:
- Марценюк А.С., Стабников В.Н. «Пленочные тепло- и массообменные аппараты в пищевой промышленности». — М:, 1981г.;
- Марценюк А.С. «Интенсификация масообмена в аппаратах с регулярными насадками. Капельно-пленочное течение жидкости».- lapmbert academic Publishing, 2012 г.;
- «Масообменные противоточные насадочные аппараты» / под ред. д-ра техн. наук, проф. Марценюка А.С. — К.: Кондор, 2014. —372 с.
- "Коливання, пульсайії і нестаціонарні режими у сорбційних процесах: монографія" Марценюк О.С., Шевченко О.Ю., Ткачук Н.А., Маринін А.І. - К.: Кондор-Видавництво, 2017. - 472 с.
Співавтор двох підручників з процесів і апаратів харчових виробництв, двох навчальних посібників з курсового проектування, двох задачників та чотирьох лабораторних практикумів з процесів і апаратів харчових виробництв.
Контакти
тел. +38 044 287-92-30
Переглянути праці