Наукові напрями
На кафедрі ведеться активна наукова робота за двома напрямами, кожний з яких поділяється на теми кафедральних науково-дослідних робіт.
Напрям 1: Розроблення наукових основ тепломасообмінних та інших процесів харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв із метою створення високоефективних технологій та обладнання, засобів механізації і автоматизації.
ТЕМИ КАФЕДРАЛЬНИХ НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ РОБІТ:
інтенсифікація технологічних процесів у харчовій та мікробіологічній промисловості з метою розроблення нових технологій та обладнання (проф. Шевченко О.Ю.);
дослідження впливу низькочастотних механічних коливань на інтенсифікацію процесу екстрагування із рослинної сировини (проф. Зав'ялов В.Л., доц. Мисюра Т.Г., доц. Запорожець Ю.В.);
дослідження процесів перегонки та сорбції з метою удосконалення обладнання та підвищення якісних показників сировини і готової продукції (проф. Мельник Л.М., доц. Мельник Н.А.);
Напрям 2: Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
ТЕМИ КАФЕДРАЛЬНИХ НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ РОБІТ:
розроблення технологій нових харчових продуктів із рослинної сировини та продуктів її перероблення (проф. Шевченко О.Ю.);
розроблення наукових основ сушіння плодів і овочів та продуктів їх перероблення (доц. Дубковецький І.В., доц. Бурлака Т.В.).