Історія кафедри
1951 рік
створена кафедра процесів і апаратів
1993 рік
на кафедрі, крім дисциплін "Процеси і апарати харчових виробництв" та "Гідравліка і гідравлічні машини", читається дисципліна "Математичні моделі в розрахунках на ЕОМ".
1995 рік
за скорегованими навчальними планами курс гідравліки ввійшов складовою частиною в курс дисципліни "Процеси і апарати харчових виробництв" для студентів технологічних спеціальностей. Для інших спеціальностей читаються окремі курси "Гідравліка і гідравлічні машини" та "Гідрогазодинаміка".
1998 рік
на кафедрі введено нову для університету спеціальність "Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів" і кафедра стала випусковою.
2000 рік
реорганізована в кафедру процеси і апарати харчових виробництв та технологія консервування
2011 рік
кафедра реорганізована в дві кафедри, і вона отримала назву – "Процеси і апарати харчових виробництв".