Історія кафедри

1951 рік

створена кафедра процесів і апаратів

1993 рік

на кафедрі, крім дисциплін "Процеси і апарати харчових виробництв" та "Гідравліка і гідравлічні машини", читається дисципліна "Математичні моделі в розрахунках на ЕОМ".

1995 рік

за скорегованими навчальними планами курс гідравліки ввійшов складовою частиною в курс дисципліни "Процеси і апарати харчових виробництв" для студентів технологічних спеціальностей. Для інших спеціальностей читаються окремі курси "Гідравліка і гідравлічні машини" та "Гідрогазодинаміка".

1998 рік

на кафедрі введено нову для університету спеціальність "Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів" і кафедра стала випусковою.

2000 рік

реорганізована в кафедру процеси і апарати харчових виробництв та технологія консервування

2011 рік

кафедра реорганізована в дві кафедри, і вона отримала назву – "Процеси і апарати харчових виробництв".