Викладачі кафедри
Шевченко Олександр Юхимович
професор, доктор технічних наук.
Нагороджений почесними нагрудними знаками «Відмінник освіти України» та «Петро Могила», Почесною грамотою МОН України, а також має Подяку Прем’єр Міністра України, та подяку Голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.
Член редакційної колегії журналу «Наукові праці Національного університету харчових технологій», включений до переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») з технічних наук, Index Copernicus (npnuht@ukr.net).
Член редколегії фахового наукового видання Технічного університету Молдови «journal of engineering science», According to the Decision of the naqaer No. 19 from 06.12.2019, JES is classified as B+ journal, Previous title (1995-2018) – Meridian Ingineresc (1683-853X), https://jes.utm.md/, https://jes.utm.md/editorial-board/
Член спеціалізованої Вченої ради Д 26.058.02 із захисту дисертацій по спеціальності 05.18.12- процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв (НУХТ, м. Київ).
Член експертної ради в системі МОН з атестації ВНЗ в частині наукової діяльності.
Член Експертної ради МОН з питань атестації наукових кадрів з агропромислового комплексу та продовольства.
Підготував трьох кандидатів наук.
Офіційний опонент 4 докторських та 10 кандидатських дисертацій.
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині - Національний університет харчових технологій).
Спеціальність
«Машини і апарати харчових виробництв» (1979 р.).
1982 – 1985 рр. – аспірантура у Київському технологічному інституті харчової промисловості. Захистив кандидатську дисертацію у 1988 році.
дис. к.т.н.- «Інтенсифікація процеса екстрагування з рослинної сировини під дією низькочастотних механічних коливань», 05.18.12 – процеси та апарати харчових виробництв, 1988р. З 1990 р. – доцент кафедри процесів і апаратів.
доктор техн. наук, 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, ДД №003750, 23.09.14, Атестаційною колегією МОН України.
2014р., дис.д.т.н.- «Наукове обгрунтування процесів віброекстрагування в харчовій промисловості»;
Професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв НУХТ, атестат №010681, серія 12ПР , виданий колегією МОН України 30.06.15.
Науковий стаж - 40 років.
Викладає курси:
- Процеси і апарати харчових виробництв.
- Інжиріринг біопроцесів. Модуль 1. Процеси і апарати біотехнологічних виробництв.
- Масштабування та математичне моделювання в харчових технологіях.
Напрямки наукової діяльності
Цілеспрямована інтенсифікація технологічних процесів в апаратах підвищеної продуктивності.
Особливості гідродинаміки і перенесення маси на різних масштабних рівнях в системі «тверде тіло-рідина» стосовно до задачі екстрагування із рослинної сировини.
Науковий керівник кафедральною науково-дослідною роботою «Наукове обґрунтування високоефективних віброекстракційних процесів та апаратів для раціонального перероблення рослинної сировини та її відходів в харчовій промисловості»
Публікації
Опублікував близько 225 праць у фахових і науково-практичних виданнях та 1 монографію. Є співавтором трьох навчальних посібників. Отримав у співавторстві 35 авторських свідоцтв і патентів України. Є співавтором 20 методичних розробок.
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56926602900; https://publons.com/researcher/1918887/vladimir-vl-zavialov/; https://scholar.google.com.ua/citations?user=5AQ6POYAAAAJ&hl=ru, https://orcid.org/ 0000-0001-9382-9050.
Контакти
тел. +38 044 287-92-20; 0638735335
e-mail: Zavialov@nuft.edu.ua. vlzavialov@gmail.com.