Викладачі кафедри

Шевченко Олександр Юхимович

професор, доктор технічних наук.

        Нагороджений почесними нагрудними знаками «Відмінник освіти України» та «Петро Могила», Почесною грамотою МОН України, а також має Подяку Прем’єр Міністра України, та подяку Голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації. 

Член редакційної колегії журналу «Наукові праці Національного університету харчових технологій», включений до переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») з технічних наук, Index Copernicus (npnuht@ukr.net).

Член редколегії фахового наукового видання Технічного університету Молдови  «journal of engineering science», According to the Decision of the naqaer No. 19 from 06.12.2019, JES is classified as B+ journal, Previous title (1995-2018) – Meridian Ingineresc (1683-853X), https://jes.utm.md/, https://jes.utm.md/editorial-board/

Член спеціалізованої Вченої ради Д 26.058.02 із захисту дисертацій по спеціальності 05.18.12- процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв (НУХТ, м. Київ).

Член експертної ради в системі МОН з атестації ВНЗ в частині наукової діяльності. 

Член Експертної ради МОН з питань атестації наукових кадрів з агропромислового комплексу та продовольства.

Підготував трьох кандидатів наук. 

Офіційний опонент 4 докторських та 10 кандидатських дисертацій.

Освіта 

     Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині - Національний університет харчових технологій).

Спеціальність 

«Машини і апарати харчових виробництв» (1979 р.).

1982 – 1985 рр. – аспірантура у Київському технологічному інституті харчової промисловості. Захистив кандидатську дисертацію у 1988 році.

дис. к.т.н.- «Інтенсифікація процеса екстрагування з рослинної сировини під дією низькочастотних механічних коливань», 05.18.12 – процеси та апарати харчових виробництв, 1988р. З 1990 р. – доцент кафедри процесів і апаратів.

доктор техн. наук, 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, ДД №003750, 23.09.14, Атестаційною колегією МОН України.

2014р., дис.д.т.н.- «Наукове обгрунтування процесів віброекстрагування в харчовій промисловості»;

Професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв НУХТ, атестат №010681, серія 12ПР , виданий колегією МОН України 30.06.15.

Науковий стаж -  40 років.

 

Викладає курси:

- Процеси і апарати харчових виробництв.

- Інжиріринг біопроцесів. Модуль 1. Процеси і апарати біотехнологічних виробництв.

- Масштабування та математичне моделювання в харчових технологіях.

Напрямки наукової діяльності 

Опублікував близько 225 праць у фахових і науково-практичних виданнях та 1 монографію. Є співавтором трьох навчальних посібників. Отримав у співавторстві 35 авторських свідоцтв і патентів України. Є співавтором 20 методичних розробок.

Науково дослідний профіль: 

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56926602900; https://publons.com/researcher/1918887/vladimir-vl-zavialov/; https://scholar.google.com.ua/citations?user=5AQ6POYAAAAJ&hl=ru, https://orcid.org/ 0000-0001-9382-9050. 

Контакти

тел. +38 044 287-92-20; 0638735335

e-mail: Zavialov@nuft.edu.ua. vlzavialov@gmail.com.